donderdag 8 december 2011

Dagje Amsterdam volgens "PuurAmsterdam"

Op de site van Puur Amsterdam kwam ik tips tegen voor een dagje Amsterdam, die me wel aanspreken. Voor sommige tips is het misschien beter om te wachten tot het voorjaar.

1 Park en Bike, Olympisch stadion. Parkeer je auto 24 uur voor maar 8 euro en krijg van de stad twee gratis fietsen. Vergeet je legitimatie niet en kom niet te laat, anders zijn er nog altijd twee OV kaartjes voor je over.
2 Pianola museum. Laat je betoveren door zelfspelende piano's in het voormalige politiebureau aan de Westerstraat. Alleen op zondag open.
3 De Old Backery High tea in de Bakkerswinkel aan de Warmoesstraat 69 ... goddelijk. Ook leuk met kinderen want er is een speelhoek. (tijdelijk Zeedijk 37)
4 Torenhoog. Beklim met je geliefde een van de torens van Amsterdam. Neem champagne mee en proost op het goede leven en het mooiste uitzicht. Neem contact op met Anna Buscher 020 689 25 65
5 Bezoek China om de hoek. Loop de Chinese supermarkt binnen in Amsterdams China Town, bezoek het Chinese medische centrum op de Gelderse kade en eet op een zondagmiddag Chinese hapjes bij Hoi Tin. Bezoek daarna de Chinese tempel en eet oesters bij Nam Kee. De geuren en smaken geven je een wereldreiziger gevoel.
6 Zin in een choco shock? de enige echte Puccini sereh bonbons....MMMMMmmmm
7 Samen varen met aan boord alleen liefde en een picknickmand? Parkeer je auto op de zandhoek en huur een electrische motorboot bij sloepdelen.nl. Geen James Bond snelheid maar gewoon met volle teugen genieten van de stad en elkaar.
8 Artis altijd geweldig...en jeugdsentiment.
9 Samen op de fiets het achterland van Amsterdam ontdekken? Bekijk houten dorpjes en bedenk dat Amsterdam er pakweg 400 jaar geleden ook zo uitzag. Iedere hoek een ansichtkaart, elk pontje een pannenkoekhuis, een welverdiend rustmoment. Vraag naar de Aeen en Dieen route en huur een fiets.


Geen opmerkingen: