dinsdag 1 september 2009

C.F.K

CFK klinkt als iets waarvan we niet teveel in de lucht moeten hebben. In Frankrijk, en dan in het bijzonder bij de franse Hema, de Monoprix, staat CFK voor Country For Kids. Klinkt als koentrie vur kiets.
Het betreft de collectie kinderkleding die daar in de rekken hangt en in de schappen ligt. Het ene gebreide jurkje is nog leuker dan het andere truitje. Alles buitengewoon smaakvol voor betaalbare prijzen. Zorgvuldig gekozen kleuren als mosterdgeel, aubergine, zacht grijs en chocoladebruin, veel stipjes en streepjes en beeldige naar klassiek neigende modelletjes.
Ieder jaar, wanneer ik over de bewuste afdeling loop vraag ik mij koortsachtig af welke babies, peuters of kleuters ik ken om eens even leuk in de kleren te steken. Conclusie: geen. "En famille" en in de vriendenkring zijn we uit de kleintjes. Die kleintjes zijn echter ook weer niet zo groot dat ze op korte termijn voor nageslacht gaan zorgen. Volgens de planning dan . Even wachten dus maar. En hopen dat de Hema intussen een beetje gaat researchen bij de franse concurrent.

ps.Wat ze bij ons weer beter doen is de boel in beeld brengen. Heb nog geen representatief beeldmateriaal kunnen vinden van de kindercollectie.

Geen opmerkingen: